Czuj się jak u siebie, Rekrutacja Otwarta
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witojcie ! Tak mnie dzisiaj coś ruszyło żeby przemyśleć temat wypłat. Na chwilę obecną każdy kierowca dostaje 600 kredytów podstawki + 0,8 za kilometr. Mamy system rozpisek gdzie odgórnie jest pięć tras , Chciałbym tak zarządzić kredytami aby mniej więcej osiągnąć poziom wypłaty prawdziwego kierowcy . Kierowca ciężarówki zarabia od 3.500 do 4.500 miesięcznie.
Jeżeli liczylibyśmy że jedna rozpiska jest na tydzień
Proponuję 0,3 kredytów za kilometr + 300 za całą rozpiskę to dawało by 1200 kredytów [tygodniowo]
PS. i tak jak będzie wam się chciało grać to będziecie robić więcej rozpisek.
Do czego stosowałem obliczenia. Przypisałem że standardowa trasa ma 600 km
600x0.3=180 za przejechane kilometry
Teraz dajmy na to że kierowca zrobił pięć tras po 600 km/
Wychodzi 900 kredytów za same kilometry teraz dodajemy 300 kredytów za skończona rozpiskę otrzymujemy 1200 kredytów .
1200 kredytów x 4 = 4800 kredytów przy 4 rozpiskach po 600 kilometrów każda trasa .
Wiadomo że nie zawsze trasy są idealne tak jak tu podałem w tych obliczeniach. Ma to być poglądowo. Jak będziecie robić dłuższe trasy to i moje przeliczenia pójdą na marne.Wszystko zależy teraz od was jak będziecie jeździć.
Co o tym sądzicie czy takie realne podejście się wam podoba ? a może macie jakieś inne rozsądne propozycje? Dążmy do tego aby nasza firma wyglądała coraz bardziej realistycznie. Pozdrawiam.
Będziemy zbierać trochę delikatniej kredyty.
Strony: 1
[ Wygenerowano w 0.016 sekund, wykonano 8 zapytań - Pamięć użyta: 556.48 kB (Maksimum: 619.54 kB) ]